Goederen en inventaris zijn niet hetzelfde

We merken regelmatig dat mensen denken dat inventaris en goederen hetzelfde zijn. Dat is niet het geval. Inventaris is de ‘inboedel’ van uw bedrijf. Het zijn alle ‘roerende zaken’ in uw bedrijf die u nodig heeft om uw werk te kunnen doen (geen auto’s of geld!), zoals kantoormeubilair, computers, gereedschap, machines. Met goederen wordt uw handelsvoorraad bedoeld, zoals grondstoffen, halffabricaten en eindproducten.

Heeft u ze allebei nodig?
Goederen kunt u dus niet verzekeren op de inventarisverzekering. En vice versa. Ze worden wel vaak gecombineerd. Heeft u een bedrijf in de zakelijke dienstverlening en heeft u geen handelsvoorraad? Dan is het vaak goedkoper om voor een inventarisverzekering te kiezen. Bent u zzp’er en werkt u vanuit huis? Wellicht is de gewone particuliere inboedelverzekering voldoende, omdat sommige woonverzekeringen zakelijke spullen in huis tot een bepaald maximum dekken.

Het hangt af van uw specifieke werkomstandigheden welke verzekering qua dekking en kosten aansluit. Wij adviseren u graag over de best passende oplossingen.

Deel dit artikel