26 mei 2019 door Suzanne van der Aa

Hèt alternatief voor sparen

Tijdens de gesprekken die wij voeren met onze klanten hebben wij het vaak over wensen in de toekomst.

Vaak zijn deze wensen niet eens extravagant, maar juist erg normaal. “Mijn hypotheek wat verder aflossen”. “Mijn kinderen helpen met een fijne start”.

Een appeltje voor de dorst. Onze klanten zijn zich bewust dat ze hiervoor geld opzij moeten zetten en dat doen ze dan ook keurig elke maand.

Steeds meer van onze klanten doen het echter anders dan gemiddeld. Zij beleggen in plaats van sparen. Niet omdat ze enorm veel risico willen lopen, maar omdat ze snappen dat het slim is om het anders te doen.

In dit stuk leest u hoe zij succes halen, dat voor u ook mogelijk is.

Even wat context. Beleggen in dit artikel is niet all-in op een aandeel en hopen. Nee het is gespreid (honderden verschillende aandelen in allerlei landen) beleggen met een lange horizon. Wij helpen klanten niet met gouden tips naar enorme onrealistische rendementen. Nee wij helpen onze klanten bij het bereiken van hun wensen.

Wat is de truc waardoor onze klanten een veel hoger rendement halen dan de spaarrekening met hun maandinleg? Ze beleggen het!

Kijk eens naar het plaatje hieronder:

U ziet hier gesimuleerd wat een beleggingsportefeuille met een jaarlijkse inleg van € 1.000 in 100% wereldwijde aandelen doet.

Startjaar: het jaar dat u start met inleggen
Jaar rendement: het rendement dat jaar van de 100% aandelenportefeuille
Ontwikkeling storting: De waarde aan het einde van 2018 als u in het startjaar was begonnen met inleggen
Gemiddeld rendement: Gemiddeld rendement over de hele periode dat u heeft belegd

Kies maar een jaar dan meer dan 10 jaar terug ligt. Wat valt je op?

Inderdaad, uw gemiddelde rendement is positief. Sterker nog; het slechtste gemiddelde rendement is 6,5% per jaar (1998 en 1997).

Dit komt omdat u periodiek inlegt. Elk jaar inleggen zorgt automatisch dat u zowel hoog als laag inkoopt. U middelt dus uw winst en verlies.

Een ander voordeel is dat u in het begin de waardeontwikkeling redelijk gelijkmatig is. Zeker als u elke maand stort. U went dus makkelijker aan beleggen.

Als u namelijk eenmalig stort is een daling of stijging van de beurs beter te zien, maar als u dan weer bijlegt dan vallen de schommelingen in waarde mee.

Stelt u voor dat u voor uw kind iets wilt opbouwen. Wat gebeurt er als u met een looptijd van 18 jaar gaat beleggen in aandelen?

In dit plaatje had € 18.000 inleg vanaf 2001 een verdubbeling betekent. Want eind 2018 is het vermogen gegroeid naar € 37.330,75.

En dan bent u gestart midden in een beurscrisis en heeft u ook nog de financiële crisis achter de kiezen.

Dus wilt u ook wensen bereiken met kleine stapjes? Laten we eens een afspraak maken en bepalen hoeveel u per maand kunt missen voor later.

De kans is groot dat het meer is dan u denkt!

Wij helpen u graag.

 

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

 
 
In huis, uit huis
Geplaatst op 2 september 2019
 
Wat zijn de gevolgen van de lage rente voor u?
Geplaatst op 2 september 2019

Meld me aan voor de nieuwsbrief