Vergeet de dekking Wintersport niet!

Gaat u deze winter skiën of snowboarden? Zorg dan voor de dekking Wintersport op uw reisverzekering. Wintersport is namelijk niet standaard meeverzekerd.

Tijdens een ski- of snowboardvakantie loopt u extra risico op blessures en materiële schades. Met de dekking Wintersport gelden de dekkingen die u heeft afgesloten ook op de piste.

Geneeskundige kosten
Krijgt u een ongeluk op de piste? Vervelend! Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar dit geldt niet altijd voor de kosten voor vervoer, bijvoorbeeld per helikopter en ‘banaan’. En in klinieken in Oostenrijk en Zwitserland zijn de kosten vaak aanzienlijk hoger dan bij ons. De zorgverzekering vergoedt, zelfs met een aanvullende verzekering, deze kosten vaak maar tot een bepaald maximum. Een reisverzekering met de dekkingen Geneeskundige Kosten én Wintersport vergoedt deze kosten wél.

Bent u verzekerd voor gestolen ski’s?
Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk dat u de juiste dekkingen afsluit op uw reisverzekering: Wintersport én Bagage. Ten tweede moeten ski’s ‘op slot’ staan. Bijvoorbeeld in een locker onderaan en bovenaan grote liften. U kunt ook zelf een ski-slot meenemen.

Om de kans op diefstal te verkleinen, kunt u uw ski’s ook los van elkaar wegzetten tijdens de lunch of het après-skiën. Maar let op: deze voorzorgsmaatregel vinden verzekeraars vaak niet voldoende. Uw ski’s zijn dan niet verzekerd voor diefstal.

Ski’s gestolen? Doe altijd aangifte
Als u gestolen ski’s wilt claimen op uw reisverzekering, dan heeft u altijd een bewijs van aangifte nodig. In het proces-verbaal staat of de ski’s ‘op slot’ stonden. Ook staat erin waar en wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. Bij diefstal vanuit het hotel, appartement of een speciale locker, moet óók aangifte bij de desbetreffende verantwoordelijke eigenaar worden gedaan. Dit geldt ook voor huurski’s. Bij diefstal van gehuurde ski’s is vaak ook een verklaring/nota van de verhuurder nodig.

Heeft u vragen over uw reisverzekering en/of over de dekkingen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Deel dit artikel