Bestelbus geliefd bij gereedschapsdieven

’s Avonds gereedschap uit de bestelauto, ’s ochtends alles weer inladen. Dat is een klus! Daarom blijft het meestal in de bus liggen, ondanks dat gereedschapsdiefstal al jaren een groot risico is voor de kleine bouwondernemer. Bent u zo’n ondernemer? Stel, u wilt ’s morgens naar uw eerste opdracht gaan en ziet dat al uw gereedschap gestolen is. U heeft een bestelautoverzekering. Maar is uw gereedschap dan ook verzekerd?

Het antwoord is nee. De bestelautoverzekering is voor schade die u aan anderen veroorzaakt (WA-dekking) of als u schade aan de bestelauto zelf heeft (beperkte of volledige cascodekking). Er is een alternatief: de eigen vervoerverzekering. U kunt kiezen voor welk bedrag u uw gereedschap wilt verzekeren en welk eigen risico u wilt. Deze keuzes hebben invloed op de hoogte van de premie.

De eigen vervoerverzekering dekt overigens ook schade aan vervoerde goederen. Dat is handig voor winkeliers en kleine middenstandsbedrijven die zelf hun producten leveren. Meer weten? Neem contact met ons op en wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Deel dit artikel